Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 156 1,9jtd - масло в цилиндрите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа 156 1,9jtd - масло в цилиндрите

Какви са последствията,да отварям ли мотора или е възможно турбото да е заминало само.

Първоначално публикувано от тонито Покажи съобщение
    Какви са последствията,да отварям ли мотора или е възможно турбото да е заминало само.
    Колега, допълни си мнението и обясни по-подробно как разбра, че има масло в цилиндрите и защо мислиш че турбото е заминало!
    sigpic
    Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
    156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
    147 JTDm 140-Малката манекенка
    GT- JTDm 150

Comment

Я обясни малко, че не схващам какъв е проблема.

Упс, изпревари ме.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

ами как - в движение колата се форсира яко до макс , завъртях ключа ама не знам дали не беше късно вече...и много сив пушек от зад

Comment

Измери налягане в цилиндрите. Може да имаш счупено бутало.
          AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
          Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
          sigpic

Comment

ами как - в движение колата се форсира яко до макс , завъртях ключа ама не знам дали не беше късно вече...и много сив пушек от зад
            Както си описал нещата-турбо.

Comment

турбо 100% !!!
              счупила се е оста и цялото масло е по турбо патища и в мотора... той почва да се форсирва до край... като в самия мотор няма кой да маже... дано не е фатално нооо
              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

днес отварям мотора и турбото...довечера ще пиша какво им се е случило ...

Comment

днес отварям мотора и турбото...довечера ще пиша какво им се е случило ...
                  Като за начало погледни само турбината!
                  Едва ли на мотора му се е случило нещо!
                  sigpic
                  GT- JTDm 150

Comment

Турбото е ок , мотора също нищо му няма.Утре продължавам с регулатора на налягането (имаше грешка 0191) и после помпа.Притеснява ме само че като я мъчихме да я палим (припали много трудно ) се чуваше дрънчене възможно ли да е било от помпата или от мотора заради ниско налягане на гориво да са тракали аванси. калапани ...

Comment

Аз като ти казвам, че не ни обясняваш подробно точно какво се е случило........
                      Ся ще си е въртим в един порочен кръг.....
                      sigpic
                      GT- JTDm 150

Comment

Най-добре колега излей си душата и сподели цялата случка от А до Я за да можем и ние да помогнем с каквото можем
                        Алфа Ромео 156 1.6 (120 hp) Старата генерация

Comment

и така относно моя проблем - от известно време колата не искаше да вдига над 3000 оборота без значение на място или в движение и онзи ден както описах по горе в движение колата се форсира яко до макс сама - тръгвам 1,2,3-та и колата се засилва сама махам крака от газта тя се набира още, много голяма диря от пушек зад мен и после угасна и до там.После я дръпнахме,запали но се чуваше дрънчене от към мотора някъде.Заради това си помислихме че турбото е скъсало ос и е набило маслото в цилиндрите.
                          Но проблема се оказа друг това дрънчене не е било от турбото нито от мотора ,а от разбита помпа.Като махнах ангренажа зъбното колело на помпата имаше луфт (оста на помпата мърдаше).
                          Относно помпата съвет - да я отремонтирам или да търся втора ръка няква ...
                          п.с.разбрах че в нашия град няма кой да ги прави и ги пращат във Варна ако можем някъква връзка да направим ще съм благодарен

---------- Post added at 12:12 ---------- Previous post was at 12:11 ----------

Благодарство на всички които помагат с форума

Comment

и така относно моя проблем - от известно време колата не искаше да вдига над 3000 оборота без значение на място или в движение и онзи ден както описах по горе в движение колата се форсира яко до макс сама - тръгвам 1,2,3-та и колата се засилва сама махам крака от газта тя се набира още, много голяма диря от пушек зад мен и после угасна и до там.После я дръпнахме,запали но се чуваше дрънчене от към мотора някъде.Заради това си помислихме че турбото е скъсало ос и е набило маслото в цилиндрите.
                            Но проблема се оказа друг това дрънчене не е било от турбото нито от мотора ,а от разбита помпа.Като махнах ангренажа зъбното колело на помпата имаше луфт (оста на помпата мърдаше).
                            Относно помпата съвет - да я отремонтирам или да търся втора ръка няква ...
                            п.с.разбрах че в нашия град няма кой да ги прави и ги пращат във Варна ако можем някъква връзка да направим ще съм благодарен

---------- Post added at 12:12 ---------- Previous post was at 12:11 ----------

Благодарство на всички които помагат с форума
                            втора ръка по 150-200лв са
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

и ако може да се смени заглавието на темата ...проблем с помпа високо налягане за Alfa romeo 156 1.9 JTD ,че това масло в цилиндрите е малко подвеждащо

---------- Post added at 12:45 ---------- Previous post was at 12:44 ----------

ето един линк от колегите от фиат-ския форум за същия проблем http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=44558

Благодарство за което ....

Comment

Working...
                              X